I september er det Stortingsvalg, og kommende vår, sommer og høst kommer til å syde av politisk aktivitet over hele landet. Partipolitikken skal spikres, og politikere fra ethvert partipolitisk hjørne er ute på stemmejakt. Det betyr at vi har en gyllen anledning til å få politikerne i tale og få satt saken vår på den politiske agendaen. Vi skal sørge for at valgkampen handler om oss og at politikerne setter stø kurs mot et likestilt samfunn. Verken mer eller mindre!

Vi vil sette opp webinarer og arrangere politiske verksteder, invitere til debatter og dueller, vi skal trille terningkast på partienes programmer, sette preg på Arendalsuka og mye mer.

Vi kommer til å samle informasjonspakker, oversikt over aktiviteter og mye annet på denne nettsiden etterhvert som det blir klart.

Politikken – vår egen likestillingsstrategi

Valgkamparbeidet startet allerede høsten 2019, da vi laget vår egen likestillingsstrategi, som viser hvordan en likestilt politikk for funksjonshemmede bør se ut. Strategien har vi brukt i utallige møter med partiene, og den har også blitt sendt til programkomiteene til de politiske partiene, i forbindelse med at partiene skriver sine partiprogram.

Menneskerettigheter i fokus

Gjennom CRPD-arbeidet vårt de siste månedene, og med 9. mars som høydepunkt, har vi fått et godt innblikk i det politiske landskapet, fått kontakt med et stort antall politikere over hele landet og har nå et godt grunnlag for politisk påvirkning opp mot Stortingsvalget i september.

Vi tar med oss menneskerettighetene, det vil si den grove mangelen på å få disse rettighetene innfridd, videre som hovedsak i valgkamparbeidet. Menneskerettighetene vil også danne bakteppet for alt annet vi kommer til å mene noe om og engasjere oss i. Så langt tegner universell utforming av skole og bolig seg som andre viktige saker.

Les mer om valgkampsakene menneskerettigheter og universell utforming her.

Se også denne filmen om hva som er galt med Norge og vår egen likestillingsstrategi, laste ned strategien og gå videre til nettsidene våre om menneskerettigheter.

Last ned Norges Handikapforbunds likestillingsstrategi her.

Strategien finnes også i en kortversjon.
Last ned kortversjonen her.

Les mer om Norges forpliktelser med hensyn til å ivareta funksjonshemmedes menneskerettigheter.

Bilder fra stolthetsparaden i 2019. Et med plakat der det står Ikke kurer meg, kurer Norge - inkorporer CRPD nå! og et med flere mennesker som går og ruller o paradetoget.
Bilder fra Stolthetsparaden 2019. Foto: Ida Freng