Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Avslutningsseminar Linde-veteranene

6. desember 2023 kl 14:00 - 17:00

Norges Handikapforbund inviterer til avslutningsseminar for Lindeprosjektet i Forstanderskapssalen på Sentralen i Oslo, 6.desember klokken 14.00 til 17.00. Gratis og åpent for alle! Du kan også følge arrangementet hjemmefra via vår Facebook-side.
Prosjektet har gjennom dialogmøter samlet erfaringene fra Lindeveteranene. De er overleverne som gikk på Linde internatskole for vanføre barn i en periode fra 1947-72. Det er også gjort intervjuer til filmen “Brutte Lenker” av Mats Bjerknes. Denne skal vises under arrangementet.
Fra 1947 til 1972 ble rundt 150 barn med funksjonsnedsettelser sendt til Linde internatskole. For mange av dem var det en traumatisk opplevelse å være borte fra familien sin, og mange opplevde både fysisk og psykisk smerte i årene på Linde. Lindeveteranene representerer et viktig og interessant eksempel på funksjonshemmedes livsvilkår og livsløp i etterkrigstidens norske velferdsstat.
Lindeprosjektet har resultert i tre forskningsartikler som vil bli publisert tidlig neste år, og filmen Brutte Lenker. Filmen er en kritisk tematisering av tre funksjonshemmedes livsløp og deres erfaringer med behandling, overgrep, stigmatisering og rettighetskamp
I tillegg til filmvisningen får vi få høre fra Halvard Vike og Hans A. Hauge fra Universitetet i Sørøst-Norge og Telemarksforsking som har sammen med Heidi Haukelien skrevet tre fagartikler hvor den ene har fått navnet Kamp, rettigheter, håp og politiske forpliktelser, Funksjonshemmede i velferdsutopiens vakuum.
Foreløpig program:
  • Forbundsleder Tove Linnea Brandvik ønsker velkommen
  • Hans Christian Lillehagen Stiftelsen Dam
  • Vi viser Brutte Lenker
  • Forskerne Halvard Vike og Heidi Haukelien fra Universitetet i Sørøst-Norge og Telemarksforsking legger frem sine funn
  • Likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon
  • Lindeveteranene Rigmor Eide og Astrid Staalesen

Detaljer

Dato:
6. desember 2023
Tid
14:00 - 17:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/305565302401001

Sted

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3
Oslo, Norge