De forferdelig ordene «Handikappede skal dø. De fortjener ikke å leve» ble ropt til Amir Hashani midt på gaten i Oslo. Så ble han spyttet på.

Dessverre er ikke historien til Amir unik. Forskning viser at 1 av 3 funksjonshemmede har opplevd hatefulle ytringer. Det er alvorlig!

Hets, trakassering, mobbing, og hatkriminalitet er også uttrykk for noe dypere. Om diskriminering av funksjonshemmede. Om å bli stengt ute. Ikke komme inn på nærskolen, ikke ha assistanse til å komme seg ut, ikke kunne få jobb – alt fordi løsningene og holdningene som ville gjøre det mulig ikke er på plass.

Amir han valgte å stå opp mot hatet og kjempe tilbake. Han politianmeldte saken og gikk til media. Og han lagde han en konferanse for å bekjempe diskriminering og trakassering. Nå er han en av våre sterke stemmer. Alt for å få til endring. For at ingen skal oppleve det samme som han! Vil du bli med i kampen for et bedre samfunn?

Ta det første steget sammen med oss i dag. Bli med på arbeidet mot diskriminering og trakassering av funksjonshemmede ved å støtte årets juleinnsamling. Sammen skal vi endre menneskers liv!

Se filmen «1 av 3 funksjonshemmede i Norge har opplevd hatytring» der Amir Hashani og Tamarin Varner forteller sine historier.:


STØTT JULEINNSAMLINGEN!