Ikke stem inn de som stenger andre ute

I september er det kommunevalg, og vi skal stemme på hvem som skal styre kommunen vi bor i, de neste fire årene. Valget har helt konkrete resultater i form av hvem som får bestemme retning, prioriteringer og hvilke grep som skal gjøres framover. Valgkampen er også er en god og viktig anledning til å få politikerne i tale og fortelle dem hva som er det aller viktigste å gjøre nå.

Vi inviterer deg til å bli med på årets valgkamparbeid. Vi vil holde kurs i å skrive debattinnlegg, gi deg noen tips og verktøy for politisk påvirkningsarbeid, sette preg på Arendalsuka og mye mer. Vi håper at du, på din side, vil være med på å få politikerne i tale og gjøre saken vår synlig.

Norges Handikapforbund er partipolitisk uavhengig og verdsetter det meningsmangfoldet vi har i Norge. Hvem som skal få din stemme den 11. september, er opp til deg å vurdere. Men uansett hvor du står politisk, håper vi at du vil benytte valgkampen og valget til å bidra til at saken vår får politikernes oppmerksomhet.

Bli med på å påvirke! Fortell politikere hva som er aller viktigst å prioritere nå. Bruk stemmen din 11. september. Og husk:

IKKE STEM PÅ DE SOM STENGER ANDRE UTE!

Verktøykassa vår

På denne siden vil du finne en rekke ressurser til valgkamparbeidet.

Hva du kan gjøre

Politikken

Politikere i NHF

Ordførerkandidater for CRPD

Sammen med Uloba og Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) løfter vi frem ordførerkandidater som vil flagge sin støtte til FNs funksjonshemmedekonvensjon (CRPD).

Kommunene har ansvar for skoler, barnehager, veier, bygg og assistansen vi trenger for å leve et likestilt liv. CRPD gir ikke oss funksjonshemmede noen egne rettigheter, men kravene i konvensjonen skal sikre at vi har samme rett til å bestemme selv, og ha samme muligheter for utdanning, jobb og et godt hverdagsliv som alle andre.

Se hvilke ordførerkandidater som støtter CRPD (ekstern lenke, åpnes i ny fane).