Maren Huseby i rullestol i korridor sammen med servicehund
Maren Huseby er en av mange som har møtt mange og store hindringer. Ikke bare kjempet hun for sin egen skolegang; nå deltar hun i Handikapforbundets viktige arbeid for en skole for alle.

“Jeg er Maren, og jeg brenner for at alle barn og unge skal få den samme muligheten til å gå på skolen.

Det er forferdelig å tenke på at så mange funksjonshemmede barn og unge møter hindringer både på barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole. Der de og foreldrene deres må kjempe. Hver dag. Det må vi gjøre noe med, for slik kan vi ikke ha det!

Jeg har selv kjent på kroppen hvor fortvilende det er å bli hindret i å ha en helt normal skolehverdag, og jeg vil ikke at andre funksjonshemmede skal være nødt til å kjempe like hardt som jeg gjorde. Hadde jeg ikke vært så sta, hadde jeg gitt opp.

Grunnen til at jeg valgte å gå barne- og ungdomsarbeiderfaget, var at jeg alltid har vært interessert i å jobbe med barn. Spesielt barn som har det vanskelig. Men både skolen og undervisningen var dårlig tilrettelagt, og jeg måtte kjempe for det jeg trengte for å komme meg rundt, kunne delta og lære. For heis, parkering, døråpner, og tilpasning pedagogisk og praktisk. Hverdagen ble den ene kampen etter den andre. Jeg følte meg som en kasteball, som om ingen brydde seg om utfordringene jeg ble rammet av.

Mange barn og ungdommer har de samme erfaringene som meg, og det skal vi ikke finne oss i!

Det er ikke rart at frafallet i skolen er så høyt som det er, når alt er en kamp. Det er vanskelig å stå der og spørre og spørre.

Jeg har opplevd at det er mye som går an å forandre. Det er så mange gode løsninger. Derfor jobber jeg nå med å endre systemet. Jeg vil utgjøre en forskjell for andre! Jeg deltar i arbeid for Handikapforbundet ved å påvirke skoler gjennom å fortelle min historie og bevisstgjøre dem på det de kan gjøre annerledes.

Samfunnet ville blitt så mye bedre hvis skolen var tilrettelagt for alle. Vi kan få det til hvis vi står sammen. Alle barn og unge må kunne gå på sin skole. Jeg håper du vil være med meg å kjempe.

Tusen takk!

Hilsen Maren Huseby”

Tusen takk!