Jeg håper du blir med oss i kampen for at folk skal få mulighet til å leve – ikke bare overleve!
Monica Haugen
NHF ambassadør

Leve – ikke bare overleve!

Norges Handikapforbund kjemper for at BPA faktisk skal bli det viktigste likestillingsverktøyet for oss som har ett assistansebehov. Det er jeg glad for.

Visste du at regjeringen har stipulert at ca 14500 mennesker har behov for brukerstyrt personlig assistanse? I dag er det ca 3500 som har BPA. Det betyr at det sitter 11000 mennesker rundt om i landet med et udekket assistansebehov.

Mange funksjonshemmede har sine liv stående på vent, mens de fortvilet kjemper for å få den assistansen de trenger og den de har rett på. Beslutningen om hvem som får assistanse, hvor ofte og hvor mye, er forskjellig fra kommune til kommune, fra bydel til bydel og fra saksbehandler til saksbehandler. Noe så tilfeldig som postnummeret kan avgjøre. Slik kan det ikke være!

Jeg jobber som interessepolitisk rådgiver i Norges Handikapforbund og jevnlig blir jeg kontaktet av fortvilte mennesker som ikke får den assistansen de trenger, som ikke får levd livene sine og som ikke får dekket sitt primærbehov.

Jeg kjenner godt til dette postnummerlotteret. Har du lest historien min om hvordan jeg ble en BPA-flyktning? Jeg har skrevet et brev i forbindelse med årets julekampanje. Der skrever jeg om hvordan det er å leve med en stadig usikkerhet rundt kommunens vedtak. Hvordan blir neste år? Eller neste måned?

Deler av brevet fra NHFs julekampanje
NHFs julekampanje 2019

Last ned hele brevet mitt her(pdf)

For noen handler det om å unngå å bli plassert på institusjon eller å bli isolert hjemme, når de egentlig burde fått assistanse til å være aktive i samfunnet. Til å kunne ta utdannelse, til å være med venner, til å følge opp barna og til å kunne bidra i samfunnet. For andre igjen handler det om en kamp for å få nok assistanse til helt grunnleggende behov som for eksempel å stå opp, spise og gå på do.

Du kan sende SMS med kodeord BPA til 2160 – da støtter du med 130 kr. Med ditt bidrag skal vi, i NHF, kjempe for å endre menneskers liv! Tusen takk!

Klikk her for å velge et annet støttebeløp.