Marianne Knusbarrierene

Vi presenteres aldri som helt vanlige mennesker, som lærere, mødre, butikkansatte eller venninner.
Marianne Knudsen
NHF ambassadør
Når funksjonshemmede presenteres i det offentlige, er det enten som en helt som har klart noe «på tross av alle odds», eller som et offer som er stakkarslig, ensom eller mobbet. Vi presenteres aldri som helt vanlige mennesker, som lærere, mødre, butikkansatte eller venninner. Det blir et press om at man må være enten eller. Enten en kilde til inspirasjon eller en trist historie. Jeg tror ikke så mange, hemmet eller ikke, passer inn i disse kategoriene.

Man blir nesten litt umenneskeliggjort. All diskriminering har startet med at en gruppe lar noen andre definere hvem de er, og ikke minst at man selv begynner å tro på andres oppfatning. Det er viktig å vite at man ikke trenger å kompensere. Ja, åpenhet er fint, men man trenger ikke å ta ansvaret som pedagog. Få heller fordommene og diskrimineringen frem i lyset.

Sophie tester Norge – tv2.no 

Lanserer egen podcast – sak på journalen.no

Hemma kommer med en ny episode hver tirsdag på din vanlige podcastleverandør. Vi snakker om den universelle rettighetskampen som angår alle oss som er del av en diskriminert gruppe, men vi snakker også om fellesskap, politikk og jakten på kjærligheten.

Vi håper du vil følge oss på veien ved å abonnere på vår podcast! Legg gjerne igjen en anmeldelse eller en kommentar!