Vi søker etter gode formidlere som har lyst til å være våre synlige frontfigurer i likestillingskampen. Bli med i vår egen funkisbande!

Norges Handikapforbund jobber hver dag for likestilling og for et samfunn for alle. Nå skal vi gang med en ny og viktig satsing for å endre folks holdninger – og vi trenger deg som kjenner diskriminering på kroppen med oss på laget!

Prosjektet heter Hverdagsdiskrimineringen, og er et synlighetsprosjekt hvor vi på sosiale medier skal åpne folks øyer og gi innblikk i historier som vil sjokkere og forhåpentligvis også engasjere. På vår snapchat kanal skal vi dele fra vår hver dag og la folk bli kjent med vår bevegelse, vi skal også ha gjestesnappere og dele ulike videoklipp på facebook med et mangfold av historier.

De aller fleste der ute er ikke klar over hvordan funksjonshemmede diskrimineres i hverdagen. Det skal dette prosjektet endre – nå skal vi få med oss folket i kampen for likestilling. Vi skal synliggjøre historiene. Historiene om hvordan man må melde fra før man tar tog, hvordan man må kjempe for å få lov å gå på skolen, til å jobbe, reise ut av kommunen, shoppe med venner, spise middag eller legge seg når man vil. Rett og slett synliggjøre helt hverdagslige ting.

Målet med dette prosjektet er å åpne folks øyer, ta eierskap til vår historie og gjøre den til en felles kamp for hva slags samfunn vi vil ha.

Men for å klare dette så trenger vi deg som er funksjonshemmet og som kjenner diskriminering på kroppen med i prosjektet. Din kunnskap om hvordan det er å være funksjonshemmet i dag trengs for å forandre Norge.

Vi trenger deg som har lyst til å være Norges Handikapforbunds synligste frontfigurer i likestillingskampen. Vi skal etablere en fast funkisbande som får ansvaret for å være våre «øyeåpnere» på sosiale medier.

Vi ser derfor etter deg som er glad i å formidle, og som vil fortelle folket om din erfaring og opplevelse av å bli diskriminert og leve i et samfunn som ikke er laget for funksjonshemmede.

Hva går oppgaven ut på?

  • Være en av flere som styrer snapchat kanalen vår og tar med folket med inn i din helt vanlige hverdag. Det er ønskelig at du kan ha ansvar for SnapChat en dag hver eller annenhver uke.
  • Spille inn enkle videoer til facebooksiden vår hvor man forteller historier om diskriminering.
  • Bidra med innhold til Instagram

Som en del av vår funkisbande blir du med i et nettverk av folk som vil endre samfunnet. Nettverket kommer til å ha jevnlige møtepunkter for å dele erfaringer/opplevelser underveis. Det vil også da bli gitt ulik opplæring og skolering. Du vil få muligheten til å påvirke og forme prosjektet, og viktigst: du blir med i en bevegelse som skal skrive likestillingshistorie. Det vil være farlig påfyll og opplæring underveis.

Dette er et frivillig engasjement hos oss – men du vil få tilgang på ansatteressurser som bistår med alt av videoredigering, tips, råd, koordinering osv slik at din viktigste jobb blir å formidle og fortelle! Dette prosjektet vil også gi deg en verdifull erfaring som frivillig aktivist og pådriver for samfunnsendring.

Send oss en video, eller skriv litt hvor du forteller litt om deg selv og hva du brenner for😊Video/tekst sendes til Celina Hagen: celina.hagen@nhf.no innen 14.juni.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål 😊