Tuva Moflag, Tove Linnea Brandvik og Freddy André Øvstegard i Stortingets vandrehall
Tove Linnea Brandvik (i midten) jubler over bevilgningsøkningen til funksjonsassistanse, sammen med politikerne Tuva Moflag (Ap) og Freddy André Øvstegard (SV).

Det politiske påvirkningsarbeidet har ført frem. I revidert nasjonalbudsjett bevilger regjeringen mer penger til funksjonsassistanse, etter at potten ble tømt i mai og Nav kunngjorde at ingen flere ville få innvilget søknad om funksjonsassistanse i år.

– Dette er en svært god nyhet. På den korte tiden fra det ble kjent at potten for funksjonsassistanse var brukt opp så har folk fått avslag og sto i en situasjon hvor de ikke kunne starte i jobben de har fått. Nå er pengene på plass, og nye tildelinger sikrer at folk kan komme i jobb, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik.

Flere kan begynne å jobbe

I det reviderte nasjonalbudsjettet, som SV og regjeringspartiene Senterpartiet og Arbeiderpartiet har blitt enige om, ligger det 20 millioner ekstra til funksjonsassistanse.

– Dette betyr at flere funksjonshemmede får muligheten til å komme ut i arbeidslivet, for vi vet at funksjonsassistanse er en ordning som funker, fortsetter hun.

Samfunnet tjener på at funksjonshemmede jobber

Politikerne vi har nå, har sagt at de er enige om at de vil få flere funksjonshemmede i arbeid. Det kan de klare ved å satse på funksjonsassistanse, og vi vet at det lønner seg å øke sysselsettingen blant funksjonshemmede. Hvis for eksempel 15 prosent flere funksjonshemmede kommer i jobb, vil det norske samfunnet tjene cirka 26 milliarder i løpet av ti år!

– Vår tette dialog med regjeringspartiene og budsjettpartner Sv har fått full uttelling. Vi opplever at de har tatt våre innspill inn i arbeidet og klart å levere på det vi har spilt inn. Saken dukket opp seint i prosessen frem mot statsbudsjettet, så det har vært jobbet effektivt i forhandlingene. Vi vil også takke opposisjonen for god støtte i prosessen frem til et godt resultat, avslutter forbundsleder Tove Linnea Brandvik.