Filmplakat fra "Brutte lenker" med portrettbilde av tre medvirkende. Det midterste ansiktet har tittelen på filmen foran ansiktet.

Norges Handikapforbund inviterer til avslutningsseminar for Lindeprosjektet i Forstanderskapssalen på Sentralen i Oslo, 6.desember klokken 14.00 til 17.00.

Om Lindeprosjektet:
Fra 1947 til 1972 ble rundt 150 barn med funksjonsnedsettelser sendt til Linde internatskole. For mange av dem var det en traumatisk opplevelse å være borte fra familien sin, og mange opplevde både fysisk og psykisk smerte i årene på Linde. Lindeveteranene utgjør en gruppe gjenlevende elever ved Linde internatskole for vanføre barn, der de fikk sin grunnleggende skolegang i ulike perioder fra 1947 til 1974. Som barn ble de rammet av polio kort før, under og etter Andre verdenskrig. De representerer et viktig og interessant eksempel på funksjonshemmedes livsvilkår og livsløp i etterkrigstidens norske velferdsstat.
Forskningsartikler
Lindeprosjektet har resultert i tre forskningsartikler som vil bli publisert tidlig neste år, og filmen Brutte Lenker. Filmen er en kritisk tematisering av tre funksjonshemmedes livsløp og deres erfaringer med behandling, overgrep, stigmatisering og rettighetskamp
Filmvisning

På dette seminaret skal vi vise filmen, Brutte lenker. Vi skal også få høre fra Halvard Vike og Hans A. Hauge fra Universitetet i Sørøst-Norge og Telemarksforsking som har sammen med Heidi Haukelien skrevet tre fagartikler hvor den ene har fått navnet Kamp, rettigheter, håp og politiske forpliktelser, Funksjonshemmede i velferdsutopiens vakuum. De skal presentere sine funn på seminaret. Vi har også invitert likestilling- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Arrangementet finner sted på i Forstanderskapssalen på Sentralen i Oslo, 6.desember klokken 14.00 til 17.00. Det blir servert kaffe og croissants.

Bare ta kontakt ved eventuelle spørsmål.

Kontakt:
Cathrine Linn Kristiansen
Interessepolitisk rådgiver
Mobil: 941 65 339
E-post: cathrine.linn.kristiansen@nhf.no