Skeivt nettverk i Norges Handikapforbund (NHF) i samarbeid med  Steatornis inviterer til sommerleir for voksne skeive funksjonshemmede fra 7. til 13. august.

Leiren skal være på et leirsted/folkehøgskole/hostell i Oslo-området. (Du får vite hvor leiren skal være når du har meldt deg på.) 

Sommerleiren skal gi deg påfyll til ditt skeive liv. Det vil være to hovedaktiviteter: «drag og burlesque» eller «Skeive meg, selvtillit, samtale og kunst» der en velger én, og masse gøye sosiale aktiviteter. Vi skaper en uke med forskjellige aktiviteter og foredragsholdere.

Leiren er for deg som tror du er skeiv, er litt skeiv, føler deg skeiv og for deg som er helt skeiv hele tiden. Det har ingenting å si hvilken bokstav du identifiserer deg med eller om du ikke liker noen labels, her er alle velkommen. 

Du må i tillegg til å være skeiv også identifisere deg som funkis/funksjonshemmet/person med nedsatt funksjonsevne eller på andre måter bryte med funksjonsnormen. Det har ingenting å si hvordan du bryter funksjonsnormen, enten det er hørsel, syn, psykisk, nevromangfold, fysisk eller kognitivt. Leiren er åpen for alle skeive funkiser og vi kommer til å strekke oss langt for å tilrettelegge slik at alle føler seg velkommen. 

Program

Hver dag starter vi sammen med en felles bolk for alle deltakerne. Etter lunsj deler vi oss i to, da velger du en av to felles aktiviteter.

Det vil være mulig å tilrettelegge for de av oss som ikke klarer å delta på hele programmet, dette gjøres i avtale med Ingrid, så finner vi en løsning som gjør at du kan delta.:

Aktivitetsgruppe 1: «Drag og Burlesque»
I denne aktiviteten får du mulighet til å leke med kjønnsuttrykk og stil. Du kan gjøre det for å finne ditt uttrykk, å være med å lage en forestilling for resten av leiren, eller bare for gøy. Gruppen blir ledet av erfaren instruktør.


Aktivitetsgruppe 2: «Skeive meg, selvtillit, samtale og kunst»
Hvem er det skeive meg? Hvem vil jeg være? Hvordan blir jeg mer selvsikker og booster min egen selvtillit? I denne gruppen bruker en kunst, samtale, selvrefleksjon, bevegelse og naturen til å bli bedre kjent med seg selv. 

Det er frivillige aktiviteter på kvelden. Hver kveld er det åpent bord for de som vil lage kunst eller drive med ulike kreative aktiviteter. Det vil også være sosiale fellesaktiviteter hver kveld for de som ønsker det. 

For de av oss som har behov for mye hvile blir det mulig å avtale tilpasset program.

Praktisk informasjon

Vi dekker reiseutgifter, opphold og 4 måltider per dag (skal du fly må dette avklares med Ingrid på e-post; ingrid.thunem@gmail.com). Om du har behov for å ha med BPA-assistent, ledsager eller annen støtteperson, dekker vi dette også.

Alle måltider blir inkludert. Det legges til rette for dietter og behov så lenge disse meldes fra om i påmeldingskjema. Trenger du bistand til enkle praktiske oppgaver som ledsaging, hente mat og drikke vil det være fellesassistenter til stede som kan bistå. Fellesassistenter kan ikke bistå med personlig hygiene eller av/påkledning. 

Overnattingen er enten i delt rom eller enerom. De som har behov for det, får enerom.
Vi gjør det vi kan for å imøtekomme tilretteleggingsbehov enten det er tolk, skrivetolk, skjerming, ledsaging eller annet. Sammen finner vi gode løsninger som fungerer for deg.

Kostnad

Om du er medlem i NHF er leiren gratis, om du ikke er medlem koster det 500 kroner. Det koster 350 å bli medlem i NHF. NHF har også studentrabatt. Du kan melde deg inn i NHF her (lenke). Blir du medlem før leiren, er det gratis.
Om du av økonomiske grunner ikke kan bli medlem i NHF, ta kontakt med Ingrid, så finner vi en løsning. Alle som ønsker det, skal kunne delta uten at økonomien er en hindring.  Personer over 30 år blir prioritert.

Viktig informasjon

Hele leiren er rusfri og alkoholfri. Det er nulltoleranse for bruk av ulovlige rusmidler og alkohol. Vi har alle ulike tilhørigheter og bakgrunner, og det er derfor nulltoleranse for funkofobi, homofobi, transfobi, rasisme, seksuell trakassering og krenkelser. Om en opplever noe ubehagelig vil det være ledere/assistenter til stede som kan bistå.

Sikkerheten på leiren vil fortløpende ha en egen tiltaksplan, og NHF vil være i løpende dialog med politiet. Det vil ikke være uniformert politi på leiren med mindre det oppstår en alvorlig hendelse, men det vil kunne være politibiler i nærområdet. Om noen har negative opplevelser med politiet, oppfordrer vi til å snakke med skeivt nettverk, ettersom vi vil gjøre det vi kan for at alle har en trygg og god leir. Stedet leiren er på, har også tilgjengelig vaktselskap og våken resepsjonist.

Påmelding

Håper du vil komme, del gjerne med andre i målgruppen om du kjenner noen du tror har lyst på leir. Håper vi ses!

Vil du delta, meld deg på innen 15.04.23 ved å klikke her (lenke). 

Skjemaet er konfidensielt, og det er kun Ingrid Thunem som har tilgang til å lese svarene dine. Du får e-post om du har fått plass innen 1. mai. Deltagernavn, romliste og informasjon om eventuelle allergier vil deles med overnattingsstedet og 1-2 personer i arrangementsgruppen. 

Spørsmål eller tilretteleggingsbehov?

Ta kontakt med Ingrid Thunem. Ingrid er ikke-binær (de/dem), lesbisk, sitter i rullestol, bruker BiPAP og har vært skeiv funkis-aktivist i mange år. De er leder av skeivt nettverk i NHF og ansvarlig for leiren. Ingrid gleder seg masse til å høre fra deg og svarer gjerne på spørsmål om leiren.

Du får tak i Ingrid på følgende måter:

Epost: ingrid.thunem@gmail.com

Telefon: 46 54 32 44

Instagram: @ingthunem

Facebook: Ingrid Thunem