Skjermdump fra NAVs forside

Planlegger du vårrengjøring i skuffer og skap, eller synes du bare det er litt knotete å ha oversikt over hvilke hjelpemidler du har? Nå kommer en digital løsning!

Fra og med 1. februar ruller NAV ut en digital hjelpemiddeloversikt, der du kan se hvilke hjelpemidler som er registrert på deg. Ordningen har vært prøvd ut i Stor-Oslo i et par måneder, og nå rulles den ut nasjonalt.

Du finner oversikten når du logger inn på nav.no og klikker deg frem til «Din hjelpemiddeloversikt». Denne oversikten viser alle hjelpemidler som er registrert utlånt til deg i dag, men viser ikke hjelpemidler som er kategorisert som tilbehør. Dersom du ser feil i oversikten din, kan du kontakte hjelpemiddelsentralen for å rette det opp. Husk imidlertid på at noen også har hjelpemidler på utlån fra kommune, så om du ikke finner hjelpemiddelet ditt i NAV-oversikten kan det hende at det er kommunalt.

Løsningen er forbundet med innlogging med ID-porten, så det er kun dine personlige hjelpemidler du får oversikt over. Det vil si at dersom du har barn med nedsatt funksjonsevne så vil du ikke få opp deres hjelpemidler.

-Det er vi lei oss for, og det er noe vi ønsker å finne en løsning for, sier Marthe Sørum Aas, kommunikasjonsrådgiver for DigiHoT i NAV Hjelpemidler og tilrettelegging. Ønsker du oversikt over utlånte hjelpemidler til ditt barn, eller til voksne du er verge for, kan du få dette ved å kontakte hjelpemiddelsentralen du tilhører.

Den nye digitale hjelpemiddeloversikten er en del av digitaliseringen av hjelpemiddelområdet. Digitaliseringen skjer bit for bit, og på nav.no/digihot kan du lese mer om dette.