Portrett av Gabriel Wilhelmsen Hoff

Med stor sorg meddeler vi at lederen av vår ungdomsorganisasjon NHFU, Gabriel Wilhelmsen Hoff, er gått bort.

Gabriel døde uventet onsdag den 15. november, bare 27 år gammel.

Siden november i fjor har han vært leder for Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU). Før det har han sittet både i sentralstyret og i styret til Region Øst.

Ungdomsorganisasjonen har mistet en stødig, god og kunnskapsrik leder, en som folk fikk tillit til, og funksjonshemmedebevegelsen har mistet en tydelig forkjemper for likestilling. Retten til personlig assistanse og til å komme ut i arbeidslivet var viktige kampsaker for Gabriel Wilhelmsen Hoff, som i 2019 kritiserte regjeringens inkluderingsdugnad i VG-kronikken «Jeg vil ikke bli ansatt i sympati!» (lenke). Kritikken bidro til at politikerne endret ordbruken og sluttet å be arbeidsgivere «ta en for laget» ved å ansette funksjonshemmede.

Vi er dypt takknemlige for det arbeidet Gabriel gjorde for funksjonshemmedes rettigheter, og for den lederen og medarbeideren han var.

– Tankene våre går til Maren og den øvrige familien. Å få jobbe sammen med Gabriel har vært lærerikt og inspirerende. Han var ideologisk sterk og kunnskapsrik, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund.

– Vi kommer til å savne samtalene og jobbingen sammen med han, hans underfundige humor og hans varme vesen. Vi tar med oss minnet videre og bruker det i vår videre kamp, sier hun.

Vi lyser fred over Gabriels minne.