Jaktlaget samlet
Fra tilsvarende hjortejaktkurs i Rogaland. Foto: Leif Arild Fjellheim

NJFF Møre og Romsdal har for første gang gleden av å invitere til hjortejaktkurs for rullestolbrukere.

Dette er et kurs som retter seg mot ferske jegere og personer som ønsker å lære mer om hjortejakt. Det blir teori og skyting på blink på dagtid, og posteringsjakt på kvelden. Kurset holdes den siste helga i september (27. – 28. sept.) på vårt jaktområde på Frei i Kristiansund kommune. Vi har dessverre ikke tilgang på egnet overnattingssted ved jaktområdet, så vi anbefaler overnatting på et av hotellene i Kristiansund.

Person i kamuflasjeteltet
Slike kamuflasjetelt sitter vi i under jakta. Foto: Leif Arild Fjellheim

For å delta som jeger med våpen er det krav om bestått jegerprøve og betalt jegeravgift. Om du ikke har dette fra før er det likevel mulig å delta. Den eneste forskjellen er at det er instruktøren som er skytter om det kommer hjort på posten din. Du får dermed være med på alt av jakta utenom selve skuddet. Dette vil være en fin måte å lære mer om jakt og en måte å finne ut om dette er noe du ønsker å begynne med. Neste steg vil da være å ta jegerprøvekurset i en lokalforening av NJFF. Under jakta sitter du uansett på post sammen med en erfaren instruktør fra NJFF. Vi drar ut på ettermiddagen slik at vi har god tid til å komme på post før hjorten kommer i kveldinga. Vi sitter i kamuflasjetelt slik at vi har ly for eventuell nedbør og vind. Da er vi også godt kamuflert slik at hjorten ikke ser oss så godt. Jaktområdet vi skal jakte i har en stor bestand av hjort, og det er svært gode sjanser for å få dyr på nært hold! Det blir garantert store naturopplevelser, sosial hygge, lærerikt og spennende.

For påmelding:

send en epost til havard.wiggen@njff.no Deltageravgiften vil vi holde på et absolutt minimum (maks 500,-) og vil bli fastsatt når vi har fått svar på alle søknader om tilskudd til arrangementet. Om du har spørsmål kan du sende en epost til adressen over, eller ringe 930 66 912.