Ingunn Gjerstad, leder i LO i Oslo, Inger Lise Kristiansen NHF og Ayat.

For første gang på to år arrangeres det fysisk 1. mai-tog i hovedstaden, og NHF Oslo er tilbake på plass.

Det er syv år siden NHF Oslo gjenopptok den gamle tradisjonen med å delta i 1.mai-tog, etter at Roger W. Holland og Inger Lise Kristiansen oppdaget at NHF Oslo hadde egen plass i markeringen. Makkerparet var primus motorer for arrangementet i organisasjonen i mange år, og Kristiansen bærer engasjementet videre etter at Holland gikk bort i fjor.

-Vi ber jo stadig om arenaer for å synliggjøre oss. Da er 1. mai-toget et flott sted å gjøre nettopp det, sier Kristiansen.

Hun oppfordrer alle NHF’ere og andre funksjonshemmede og allierte meningsfeller til å møte opp og gå sammen bak parolen «Vi vil jobbe»- uansett partitilknytning eller -sympatier.

-Bak vår parole er det ikke tillatt med symboler, flagg eller annet som viser partitilknytning. Her er alle velkomne, sier hun.

Tidligere i uken var hun innom LO i Oslos møte for ordensvaktene under toget, og sjekket at alt materiellet til NHF Oslo er klart til søndagens markering.

Tilbake i 2015 stilte NHF et stykke bak i toget. Nå har organisasjonen rykket nesten helt frem. NHF møter opp ved hjørnebutikken i krysset mellom Torggata og Kolstadgata (7 Eleven), der toget går ut fra Youngstorget. Så smetter parolen inn på plass mellom pulje 1 og pulje 2. Bak Norsk Folkehjelp og Framfylkingen, og før NTL og de statlige forbundene.

-Da slipper vi brosteinen, forklarer Kristiansen, som også har noen triks på lur:

-Selv om det er meldt sol og godt med varmegrader lønner det seg å kle seg godt. Det kan være kjølig drag der likevel. Jeg vil også anbefale folk å møte opp i god tid, aller senest 12.30. Erfaringsmessig blir det mye folk på Youngstorget denne dagen, og selv med vårt gunstige oppmøtested kan det bli litt utfordringer om man kommer i siste liten.

Arrangementet starter 11.20, og toget har avmarsj 12.50.

Blir du med? Og kan du eventuelt være med å bære hovedparolen? Og uansett beskjed til ida.freng@nhf.no, så vi har en pekepinn på hvor mange vi blir.

 

(Foto: Marit Halse, LO)