Vintercamp slalåm
Foto: Jan Arne Dammen

I vinterlige omgivelser ved Oset Høyfjellshotell på Golsfjellet gjennomføre Landsforeningen for ryggmargsskadde en fartsfylt familiecamp for medlemmer, pårørende, samarbeidspartnere og andre. De fire hovedaktivitetene var isbanekjøring med bil, snøscooterkjøring, alpinkjøring med Sit-Ski og langrennspigging.

Landsforeningen for ryggmargsskadde satser i 2018 friskt med fire aktivitetscamper. Etter vintercampen å dømme så blir dette fire svært hyggelige helger som består i en salig blanding av fartsfylte aktiviteter, sosialt samvær, og en dose faglig påfyll. I løpet av året venter altså VårCamp i Stavanger, SommerCamp i Kristiansand og HøstCamp i Trondheim med en rekke ulike aktiviteter tilpasset årstidene.
Men tilbake til Golsfjellet. På fredag var det ankomst og middag etterfulgt av informasjonsmøte og inndeling av deltakere i grupper etter ønskede aktiviteter. Etter frokost på lørdag forsvant folk ut på sine respektive aktiviteter.

Isbanekjøring med rallybiler

Vintercamp biler
Foto: Jan Arne Dammen

Isbanekjøring foregikk på isbane på Tisleifjorden, og det var mulighet både til å sitte på med profesjonelle sjåfører i rallybiler, så vel som å teste sine egne privatbiler på isen.

Snøscooterkjøring

Vintercamp snøscootere
Foto: Jan Arne Dammen

Ved Hemsedal snøscooterutleie på Lykkja var det snøscootersafari, og her sto man fritt til å velge om man ville sitte på eller kjøre selv.

Alpinkjøring med SitSki

Vintercamp slalåm2
Foto: Jan Arne Dammen

I alpinanlegget fikk de som ønsket prøve seg på Sit-Ski under kyndig veiledning av instruktør.

Langrennspigging

Vintercamp ski
Foto: Jan Arne Dammen

Golsfjellet er også et eldorado for langrenn med et stort nettverk av løyper. I tillegg er det relativt flatt og dermed godt egnet for langrennspigging, som var den fjerde aktiviteten. På grunn av snøvær og vind var løypene litt trege og tråe, uten at noen av de som var ute og pigget klaget av den grunn.

Når det kommer til det faglige så holdt Sverre Bergenholdt fra Norges Handikapforbund et foredrag om NAV og bil, Torstein Lerhol fra Aleris snakket om mulighetene som ligger i Brukerstyrt Personlig Assistent (BPA) og samarbeidspartnere som Boots, Coloplast, Hollister, Wellspect og Invacare presenterte produktene sine. Videre var det mye tid til sosialt samvær, enten det var foran storskjermen med OL, i hotellets svømmebasseng, eller i fellesarealene.

To netter på høyfjellshotell med seks utsøkte måltider inkludert og et bredt utvalg fartsfylte aktiviteter som man ikke ellers ville hatt muligheten til å prøve. Hva måtte man så ut med for dette? Jo, en egenandel på skarve 500 kroner. Dette takket være de ovenfor nevnte samarbeidspartnerne samt LARS’ driftige organisatorer med leder Anders Nupen Hansen i spissen. NHF Innlandets deltaker på VinterCampen kan virkelig anbefale de kommende campene på det varmeste til dem som har mulighet til å delta.

Alle bilder er tatt av og tilhører Jan Arne Dammen.