Foto: Canva

Lurer du kanskje på hvor det er ledige HC-parkeringsplasser i Oslo sentrum? Eller kanskje hvordan du kommer deg dit? For å gjøre hverdagen litt enklere for personer med HC-kort, er nå Oslo kommunes parkeringsapp, Bil i Oslo, ute med nye spennende funksjoner for folk med HC-kort:

  • Få oversikt over alle HC-parkeringsplasser i Oslo – her kan du skrive inn adressen du skal til og få opp alle HC-plasser i nærheten, eller du kan lete deg fram i kartet. Hver HC-plass er tydelig merket, så det er lett å se hvor mange det er, og hvordan de er plassert i forhold til for eksempel gatekryss.
  • Se hvilke parkeringsplasser som er ledig eller opptatt i Oslo sentrum – innenfor Ring 1 har de aller fleste HC-plasser nå sensorer i bakken, slik at du ser om plassen er opptatt, eller ledig.
  • Få hjelp til å navigere frem til valgt parkeringsplass – du kan velge om du vil ha navigasjon i Google Maps, eller i Apple Maps
  • Lett gi tilbakemeldinger ved feil eller mangler på parkeringsplassen-parkeringskort.

Har du HC-parkeringskort kan du også parkere gratis  i beboerparkeringssoner, uten beboerparkering, og på alle ordinære kommunale avgiftsplasser. Derfor er det nyttig at app’en også kan vise gateparkering, inkludert beboerparkering.

Bil i Oslo kan lastes ned gratis fra App Store eller Google Play. Se instruksjonsvideo for appen og les mer om prosjektet her: https://www.oslo.kommune.no/prosjekter/pilotprosjekt-for-hc-parkering/#gref

Bymiljøetaten trenger din tilbakemelding for å få tjenesten så bra som mulig. Synes du løsningen er nyttig, eller kanskje er det noe du ikke synes er fullt så bra? Du kan enten gi tilbakemelding rett i appen eller sende en e-post til postmottak@bym.oslo.kommune.no.

Tekst: Magnhild Sørbotten

Foto: Canva