Leder og nestleder i NHF Oslo, Karl Haakon Sævold og Sadia Iqbal, sitter og snakker sammen etter møtet med samferdselsbyråd i Oslo, Marit Vea.

Etter en vinter hvor mange har slitt med dårlig framkommelighet, var det tid for evaluering den siste dagen i februar. Møtet fant sted hos Oslos byråd for miljø og samferdsel, Marit Vea (V), og NHF Oslo var blant organisasjonene som var til stede for å gi sine tilbakemeldinger.

Alle må kunne bruke byen – hele året

I innspillet regionleder Karl Haakon Sævold og nestleder Sadia J. Iqbal hadde med seg, var budskapet tydelig: alle må kunne forvente at de kan gå på jobb, studier, skoler, fritidsaktiviteter eller komme seg til nødvendig helsebehandling, også om vinteren. På dager med stort snøfall kan brøyting og rydding selvfølgelig ta mer tid, men for mange av NHF Oslos medlemmer er situasjonen slik at det er krevende også på helt vanlige vinterdager.

Det ble videre pekt på utfordringer som utilgjengelige HC-plasser, uframkommelige fortau som tvinger rullestolbrukere ut i veibanen og problemer knyttet til bruk av ramper på buss.

Lydhør byråd

NHF Oslo hadde med flere forslag til tiltak for å bedre situasjonen neste år.  Blant disse var ekstra TT ved snø, flere BPA-timer om vinteren, samt å utvikle tiltak for å kompensere ekstra kostnader på grunn av dårlige værforhold.

-Vi fikk lagt fram utfordringene både på individuelt nivå og på strukturelt nivå i Oslo, og hvilke konsekvenser det har for hver enkelt av oss, sier Iqbal. – Byråden var veldig lydhør, og hun tok våre innspill på alvor. Hun skal komme tilbake med en prosess hvor hun har tenkt å involvere oss videre, og ta en gjennomgang med blant andre Bymiljøetaten og Ruter om de utfordringer vi har møtt denne vinteren.

NHF Oslo følger opp videre

Samlet sett handler dette om å forbedre tilgjengeligheten, sikkerheten og mobiliteten for personer med nedsatt funksjonsevne i vintermånedene.

-Vi forutsetter at dette blir det orden på til neste vinter. Vi kommer til å holde tak i dette både når det gjelder de store tingene og mange av de små praktiske tingene som må gjøres, sier Sævold.

Du kan lese mer om møtet og byrådens respons på forslagene på handikapnytt.no.