Bilde fra en Mind The Gap-samling i regi av Ekskurs. En funksiscoach (avbildet bakfra) snakker til flere menn i dress. Mennene er ikke i fokus i bildet.

Suksessen ruller videre for rådgivning- og konsulentselskapet Ekskurs, som er eid av NHF Oslo. Nylig kunne Ola Harald Svenning, tidligere organisasjonskonsulent i NHF Oslo, nå daglig leder i Ekskurs, fortelle at selskapet har fått fornyet avtalen med Ruter.

Skal levere

-Vi skal levere rådgivning og workshoper der vi gir deltakerne innsikt i hvordan de kan skape og utvikle en kollektivtransport alle kan benytte seg av- uavhengig av funksjonsevne, forteller Svenning, og fortsetter:

-Avtalen er et viktig skritt på veien til at denne gründerbedriften etter hvert vil kunne gå med overskudd- og kan gi tilbake til sin eier NHF Oslo.

De nevnte workshopene er basert på såkalte «funkiscoacher», som deler av sine erfaringer og sin kompetanse, i Ruter-avtalens tilfelle sine opplevelser i og med kollektivtransporten.

Funkiscoacher

-Samarbeidet med Ekskurs og funkiscoachene er viktig når vi jobber med bevisstgjøring av ansatte i kollektivtrafikken, og ved utvikling av tjenester for alle. Vi gleder oss til å fortsette å videreutvikle samarbeidet de neste årene, sier Wenche Pedersen, fagsjef mindre ulikhet Ruter.

Med den fornyede avtalen, og ambisjoner om også å nå nye kunder, ser Svenning et behov for å utvide.

Trenger flere

-Vi er på jakt etter flere funkiscoacher nå. Man får opplæring i opplegget vi bruker, og oppdragene er honorert. Det er svært viktig for oss- folk skal få betalt for kompetansen sin, understreker Svenning. Ønsker du mer informasjon om funkiscoach-rollen? Ta kontakt med Svenning på olaharald@ekskurs.no, merk eposten med «Funkiscoach».