Hyttene på Vaset sett forfra ved porten. Lillehytlehytta til venstre og hovedhytta til høyre.

Tidens tann begynner for alvor å tære på våre to medlemshytter på Vaset. Nå er det opp til dugnadsviljen om hyttene skal bestå som et medlemstilbud.

– Slik det er nå ville nok en kreativ eiendomsmegler kalt hyttene for «rustikke», sier regionkontorleder Jørgen Foss, med en liten latter på lur.

Alvoret lurer imidlertid like bak. De populære medlemshyttene på Vaset i Valdres har et betydelig etterslep på vedlikehold både inne og ute, og nå trengs det hjelp og dugnad om man skal kunne opprettholde tilbudet.

– Dessverre er det slik at leieinntektene ikke dekker opp for utgiftene dersom vi skal sette bort alt av vedlikehold til fagfolk, så vi er avhengig av frivillige krefter, sier Foss, og legger til:
Innsatsen vil selvfølgelig bli kompensert med et eller flere gratis opphold på hytta i etterkant, og regionen står for midler til innkjøp av nødvendig utstyr.

Han håper at det finnes noen arbeidsglade og nevenyttige medlemmer der ute som kan tenke seg å bidra i en vedlikeholdsmessig redningsaksjon.

– Hytta trenger å males utvendig, og kanskje fornyes noe innvendig også. Kjøkkeninnredningen har sett bedre dager, og vi skulle gjerne hatt opp en ny og bedre løsning på den, sier han.

Så oppfordringen er herved gitt. Kanskje kan en dugnadstur til Vaset kombineres med en «årsmøtetur» for noen av våre lokallag i løpet av våren, dersom coronarestriksjonene lettes på? Mulighetene er mange.

Tidligere hadde man en «hyttekomite» for Vaset, med 4-5 medlemmer som holdt jevnlig oppsyn med hytta og noterte hva som trengtes av vedlikehold. Foss ser gjerne at man får på plass en slik komite igjen, og ønsker gamle og nye komitemedlemmer velkommen.

Dersom noen føler seg kallet: Ikke nøl med å ta kontakt på epost til vår organisasjonskonsulent Ola Harald Svenning: olaharald@nhf.no