FN-dagen for funksjonshemmde #knusbarrierene

3. desember er den internasjonale FN-dagen for funksjonshemmede. Dagen er viktig, fordi den gir oss en unik mulighet til å rette søkelyset mot at funksjonshemmede blir diskriminert, og at vi ikke finner oss i det.

Vi er ikke alene om å se at denne diskrimineringen skjer. I mars kritiserte FN norske myndigheter for alvorlige menneskerettighetsbrudd overfor funksjonshemmede – og påpeker at det er systematisk diskriminering som foregår. FN-dagen er derfor enda mer aktuell for oss enn noen gang.

Vi er synlige på små og store steder denne dagen

3. desember skal vi ha fest og panelsamtale i Kristiansand – blant annet. I Nord-Norge skal det gjennomføres skolebesøk flere steder. Fredrikstad arrangerer fakkeltog og debatt. I Oslo blir det Funkis-take over på Tøyen fra klokka 15.50, med politiske appeller og hilsen fra Oslo-ordfører Marianne Borgen. I tillegg skal vi ha filmpremiere på en helt fersk kortfilm laget av Mari Storstein, og NHFU vil dele ut en pris. Sist, men ikke minst – i anledning denne dagen, har vi samlet nesten 40 organisasjoner til å signere et postkort som vil bli sendt til norske politikere med krav om å skrive funksjonshemmedekonvensjonen inn i norsk lov.

Les gjerne mer om hva som skjer denne dagen på Handikapnytt.no.

#knusbarrierene #3desember