Takk til alle dere som var med på å gjøre FN-dagen 3. desember til en så flott og synlig markering. Det er stort å få oppleve at vi har jobbet sammen om holdningsendring fra morgen til kveld og fra nord til sør.

Vi startet sendingen vår hjemme hos forbundsleder Tove Linnea Brandvik og fikk være med på hennes holdningsoppgjør og drømmer for framtida, og derfra rullet det videre i en utrolig fart. Vi var med på utallige appeller, samtaler, intervjuer og videoer der dere viste hvilke holdninger dere ønsket å ta et oppgjør med.

Vi så utallige ord, uttrykk og holdninger gå opp i røyk, bli kastet på havet eller i do, krøllet sammen og revet i stykker. Holdninger om at jeg er invalid, en bruker, ressurskrevende, en som ikke klarer, en byrde, er lenket til rullestolen, har spesielle behov, en stakkar som ikke duger, og mere til.

Vi fikk kjenne på hvor fint og sterkt og viktig det er å protestere, og hvor mye det betyr å si ifra og skape endring. Ikke minst så vi at det ikke bare er vi som er utålmodige og mener at nok er nok, nei, vi har med oss folk fra kirken og politikken, folk på gata, næringslivet og mange, mange flere. Vi sier tydelig ifra om at vi ikke lenger vil være med på at vi er annerledes og mindre verdt, men vil bli sett på som likeverdige samfunnsborgere og at våre menneskerettigheter må bli innfridd.

NHFs Facebook-sider kan du se alt som ble lagt ut på FN-dagen – her er det mange godbiter å kose seg med.

Vi gleder oss allerede til neste 3. desember!