Logoen til YouTube-kanalen. Med ordene "Hverdagsdiskriminering" skrevet med store bokstaver over en rullestol

«Hverdagsdiskrimineringen» er en YouTube-kanal laget av NHF Agder som lanseres 3. februar. Målet er å vise den diskrimineringen som skjer hver eneste dag og i ulike situasjoner, over hele landet.

Daniel og Simen Andersen, som har en populær YouTube-kanal, skal spille inn de fem første episodene som blir lansert 3. februar. Etter den tid vil vi få treffe ulike unge funkiser som går inn i aktuelle temaer. I løpet av våren vil Hverdagsdiskrimineringen også ha noen arbeidsdager på Stortinget og snakke med flere partiledere og nøkkelpersoner på Stortinget om diskrimineringen funksjonshemmede utsettes for og hvordan vi kan bekjempe det.

Så følg med mandag 3. februar, da slipper Hverdagsdiskrimineringen deres første video. Samme dag åpner også En by for alle-uka i Kristiansand, som arrangeres av kommunen.

– Uka markerer viktigheten av likestilling, inkludering og mangfold i den nye storkommunen, med både by og land. Kristiansand skal være et sted der det er godt å bo og leve for alle, skiver de på hjemmesiden til aktivitetsuka.

Vi håper at en uke som En by for alle fører med seg reelle endringer for de som bor i Kristiansand kommune, og at politikerne viser at de mener alvor når de snakker om likestillingspolitikk.