I september er det Stortingsvalg, og vi skal stemme på hvem som skal styre landet vårt de neste fire årene. Valget har helt konkrete resultater i form av hvem som får bestemme retning, prioriteringer og hvilke grep som skal gjøres framover. Valgkampen, og senere regjeringsforhandlingene, er også er en god og viktig anledning til å få politikerne i tale og fortelle dem hva som er det aller viktigste å gjøre nå.

Vi inviterer deg til å bli med på årets valgkamparbeid. Vi arrangerer politisk verksted, inviterer til debatter og dueller, har trillet terninger på partienes programmer, har satt preg på Arendalsuka og mye mer. Vi håper at du, på din side, vil være med på å få politikerne i tale og gjøre saken vår synlig.

Politisk verksted

Vi kickstartet siste innspurt av valgkampen med digitalt valgkampverksted 19. august. Her snakket vi om likestillingspolitikk og menneskerettighetsfokus, gikk gjennom partiprogrammene, snakket om høydepunktene fra Arendalsuka, og snakket om hva hver og en av oss kan gjøre for å sette saken vår på dagsorden. Ikke minst hadde vi en viktig og engasjert samtale med tre av våre politisk engasjerte medlemmer om hvordan de har jobbet for å flytte politikken viktige skritt på riktig vei. Tove Linnea Brandvik, Lars Rovik Ødegård og Jørgen Foss var med. Det var også Aurora Kobernus (MDG), Oskar Eikeseth (H) og Johannes Kiese (Ap).

Klikk her for å se det politiske verkstedet.

Følg oss på Arendalsuka

Den 16.-20. august er vi med på Arendalsuka for å prege den med likestillingspolitikk. Arendalsuka kalles gjerne Norges største demokratiske møteplass og er en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Folk fra hele landet deltar. Se nettsiden arendalsuka.no. Vi skal selvfølgelig være til stede å vise at god funkispolitikk er avgjørende for å vinne valget. Vi har flere seminarer, skal trille terninger på partiprogrammene, aksjonere, stå på stand og snakke med politikere om likestilling. Det blir med andre ord skikkelig valgkamp for å påvirke kommende stortingspolitikere. Vi streamer alt vi gjør i Arendal, og du kan delta/følge Arendalsuka digitalt. Følg med på facebook!

Last ned programmet for Arendalsuka (pdf)

Verktøykassa vår

På denne siden vil vi samle en rekke ressurser til valgkamparbeidet.

Hvem har den beste likestillingspolitikken

Vil du vite hva de politiske partiene vil gjøre for å hindre diskriminering og skape likestilling for funksjonshemmede? Vi har lest partiprogrammene og trillet terninger på dem. Les mer.

Informasjonsmateriell

Politikken

Hva du kan gjøre

Jørgen – vår egen valgkampgeneral

Vi har fått med oss Jørgen Foss som valgkampgeneral de neste månedene, for å få ekstra trykk og drivkraft i vårt felles arbeid. Jørgen har lang fartstid i NHF og bred erfaring med politisk påvirkningsarbeid i hovedstaden og opp mot stortingspolitikere og andre store beslutningstakere. Han vil fungere som kontaptperson, motivator og ressurs ut til alle dere som ønsker å delta i arbeidet opp mot valget. Jørgen er tilgjengelig for de som ønsker noen å sparre med, for tips og råd om hva man kan gjøre regionalt og lokalt av ulike stunts, møtes osv., og kommer også til å være ekstra synlig utad som utegående reporter osv, i møte med ulike politikere.

Hvis DU vil ha et møte med Jørgen, treffer du ham på e-post: jørgen.foss@nhf.no og telefon: 952 25 335

Valget er ditt!

Norges Handikapforbund er partipolitisk uavhengig og verdsetter det meningsmangfoldet vi har i Norge. Hvem som skal få din stemme den 13. september, er opp til deg å vurdere. Men uansett hvor du står politisk, håper vi at du vil benytte valgkampen og valget til å bidra til at saken vår får politikernes oppmerksomhet.

Bli med på å påvirke! Fortell politikere hva som er aller viktigst å prioritere nå. Bruk stemmen din 13. september. Og husk:

IKKE STEM INN DE SOM STENGER ANDRE UTE!