Uke 48 – 29/11-3/12, gjennomføres en hel uke med likestillings- og menneskerettighetskamp.

Følg med på hva som skjer rundt om i landet her: https://nhf.no/funkisuka/

 

 

Det blir filmer, samtaler, julekalender og mange arrangementer rundt om i hele landet gjennom hele uka. 

Den gode samtalen!

Noe av det viktigste vi kan gjøre for å øke bevisstheten rundt hvordan det er å leve med ulike funksjonsnedsettelser anno 2021, synliggjøre hvilke barrierer man møter på som hindrer for deltakelse og likestilling og ikke minst, finne gode løsninger  – er å møte mennesker og snakke sammen.

I region Nord-Norge er vi denne uka i Tromsø og Alta hvor vi har samtaler med ulike samfunnsaktører. En spennende uke er godt i gang, og vi runder av i Bodø hvor vi også skal ha samtaler  – tillegg til regionsstyremøte og deltakelse på konferansen “Et inkluderende arbeidsliv” – i regi av Rådet for personer med funksjonsnedsettelser i Nordland.

Hvem har vi snakket med? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for praten – “Det handler om å peke på menneskerettighetsbrudd, synligjøre at de er for alle, og være vaktbikke for å skape endringer”. Elisabeth fra Amnesty International Norge, Region Nord.  Vi gir oss ikke før alle har like muligheter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for praten – “Vi må slutte å snakke om spesielle behov, og vi må gjøre strukturelle grep på politisk nivå, for at alle skal ha like muligheter”. Stine fra Redd Barna, Region Nord. Vi gir oss ikke før alle har like muligheter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for praten  – “Nå er det heldigvis ikke bare helse og omsorg som ivaretar funksjonshemmedes interesser. Vi har blitt bedre, og vi kan bli bedre”. Gunnhild fra Tromsø kommune, Tromsø SV. Vi gir oss ikke før alle har like muligheter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for praten – “Vi trenger ikke flere egne/segregerte råd, utvalg og arenaer. Vi trenger funksjonshemmede inn på de arenaer der alle andre deltar”. Sebastian fra Norges idrettsforbund, Tromsø kommune, Tromsø Høyre, Vi gir oss ikke før alle har like muligheter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for praten – “Vi trenger turneringer der vi kan spille mot ulike lag, ikke bare i egne grupper. Vi trenger variasjon i idretten”. Terje (Årets ildsjel Troms og Finnmark 2020, Alta IF Fotball. Vi gir oss ikke før alle har like muligheter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for praten – “Statestikken på frafall i videregående er en strukturell berøvelse av funksjonshemmede ungdoms utdanning”. Runar, Sámediggi – Sametinget. Vi gir oss ikke før alle har like muligheter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for praten – “Vi har til felles at vi ønsker å endre det bestående. Tallene gjør det enklere å se demokratiske og strukturelle problemene”. Henrik, Bodø 2024 – Europeisk kulturhovedstad. Vi gir oss ikke før alle har like muligheter! 

 

Takk for praten – “Vi trenger kunnskap og samarbeid. Når vi har bestemt oss, så skjer det noe med oss som klubb og som mennesker”. Ørjan, Fotballklubben Bodø/Glimt. Vi gir oss ikke før alle har like muligheter!