To personer bruker bærbar pc

Kjære medlemmer i Norges Handikapforbund Nord-Norge. Mange av dere har uttrykt et ønske om å få mer informasjon og mer kontakt med oss på regionalt nivå. Det ønsker vi å gjøre noe med.

Fra og med denne torsdagen og annen hver torsdag framover inviterer vi til «Påfyll i lunsjen» – et videomøte fra kl. 12.00-12.30. Formålet er å skape en møteplass og prøve å gjøre avstanden mellom regionen, lokallagene og enkeltmedlemmene mindre. Vi ønsker å styrke og støtte dere, forankre det vi gjør med dere på grasrota og stå sammen for vår felles sak!

Vi ønsker at videomøtene skal være et forum hvor vi sammen kan:

  1. Ta opp saker som dere er opptatt av.
  2. Holde dere informert om hva som skjer i NHF (sentralt-regionalt-lokalt).
  3. Ha idedugnader om hvordan vi kan jobbe sammen for å realisere NHF sitt samfunnsoppdrag.
  4. Invitere andre (NAV, Ordførere, Husbanken, Næringsforeninger) ol. til å ha innlegg/svare på spørsmål.
  5. og andre kule og nyttige ting som vi blir enige om når vi kommer i gang. Vi blir veldig glade for innspill/ideer fra dere.

Så hvordan skal vi få til videomøtene? Alt du trenger er internett-tilgang.

NHF bruker noe som heter Viju, et videokonferansesystem hvor man kan logge seg på å være med på et møte uten noe annet enn en link som dere får tilsendt av oss. Du kan altså delta dersom du har en mobil (iPhone, Samsung og andre smarttelefoner), nettbrett/iPad eller en PC/MAC. Det eneste kravet er at du må være koplet til et nettverk og kan kopiere linken inn i nettleseren din.

1. Du vil få en møteinvitasjon fra regionkontorleder Kirsti Fosshaug på e-post dagen før. I den eposten finner du saksliste, og en link som du må kopiere, og lime inn i søkefeltet på nettleseren. Vi anbefaler nettleseren Chrome. Linken er alltid den samme – og er «døra inn til møterommet».

2. Hvis du velger å bruke din mobil anbefaler vi deg å laste ned APPen «My meeting video» (logen er en hvit sky på rød bakgrunn). Første gang må du skrive inn brukernavn, og her fyller du inn epostadressen din (samme adresse der du har mottatt invitasjonen).

3. Du kan også delta på Skype Business. Da tykker du bare på logen til Skype (inne i Viju-systemet), og limer inn linken. Uansett hvordan du velger å delta skal du bare ta kopi av linken («døra inn til møterommet»), og lime den inn i søkefeltet for å komme inn på møtet – via din pc, mobil, nettbrett eller Skype Business eller bare telefon (lyd – uten bilde). Hvis du blir bedt om å fylle ut brukernavn – hvem du er, skal du bruke din epostadresse

3. Hvis du vil teste dette ut med Kirsti Fosshaug eller Soraya Baker på regionskontoret, er det bare å ta kontakt med en av oss. Vi ordner et møte med deg der vi tester dette ut.

4. Onsdag 23. januar vi du motta en invitasjon med saksliste fra Kirsti.

5. Vi gleder oss til torsdag (24. januar), og håper at du vil være med.

! Vi legger opp til at minst en ansatt (Kirsti og Soraya) deltar, og minst en fra Regionstyret (Barbro Holmstad, Gunnar Olsen, Inger K. Svenning, Jan-Erik Vonheim og Terje Johan Ellila). Vara: Liv E. Hammer, Mikal Bye, Marit Falkensten og Merete Krohn.

Håper vi sees!