Tove Linnea Brandvik holder tale
Store, viktige likestillingskamper ligger foran oss. Tove Linnea Brandvik hjalp oss å huske hva vi faktisk har utrettet i det siste.

Hva innebærer det at vi har stått sammen om en ny tid? Det fikk vi et inntrykk av på landsmøteåpningen.

I sin landsmøtetale ramset forbundsleder Tove Linnea Brandvik opp mye av det Norges Handikapforbund har oppnådd siden forrige landsmøte i 2021:

Etter at vi har vært høye, mørke og skarpe i kantene og sparket folk i leggen og sagt at nå må noe snart skje med brukerstyrt personlig assistanse, har Stortinget instruert regjeringen om å levere en stortingsmelding om BPA.

Les artikkelen “Krever stortingsmelding om BPA” (lenke).

Marianne Knudsen ble med i Ytringsfrihetskommisjonen etter klar beskjed fra oss om at det går bare ikke an at funksjonshemmede ikke er representert i en slik kommisjon. Resultatet ble en rapport som viste tydeligere enn vi har sett tidligere, hvordan andre barrierer enn bare de fysiske hindrer vår deltakelse.

Les Handikapnytts artikkel “Marianne Knudsen inn i Ytringsfrihetskommisjonen” (ekstern lenke, åpnes i ny fane).

Et annet eksempel på effekten av at NHF-ere reagerer og responderer, er saken om uføretrygdede som måtte betale tilbake stønad de mottok samme år som de fikk jobb, selv om de ikke fikk lønn og stønad for samme periode.

Les artikkelen “Regjeringen må stoppe urimelige tilbakebetalingskrav for uføretrygd” (lenke).

NHFU-leder Gabriel Wilhelmsen Hoff gjorde forbundet oppmerksomt på at de som trenger å ta med oksygen på reise, selv må legge ut for kostnaden. Det hindrer mange i å kunne reise. Vi har fått politikerne til å ta saken, som kommer til behandling i Stortinget til høsten.

Hadde det ikke vært for NHF Trøndelag, hadde ikke Postens utleveringsbokser for pakker blitt slik at alle kan hente ut pakker i bokser i passende høyde.

– Takket være at våre folk reagerer, responderer og tar tak i ting, så skjer det noe som har betydning for hele landet, sa forbundsleder Tove Linnea Brandvik.

Før landsmøtet startet arbeidet med å stake ut kursen for neste toårsperiode, ønsket forbundslederen lykke til, med denne påminnelsen:

– Vi skal drive frem gode saker med forslag til løsninger!

Alt om landsmøtet 2023 (lenke).

Landsmøteuttalelse: Norske tog AS har sporet av (lenke).