Mann i rullestol setter bøker inn i bibliotekhylle
Knut Egil Wang har tatt bilder av blant andre Mikkel Øyen til fotoutstillingen vi har under Funkis-uka 2023.

I dag starter Funkis-uka 2023 – opptakten til FN-dagen for funksjonshemmedes rettigheter 3. desember!

Hovedprosjektet på Funkis-uka i år er fotoutstillingen «Deltakelse for alle» (lenke), en utstilling som viser funksjonshemmede i gjenkjennelige hverdagsaktiviteter – helt enkelt for å vise at vi er vanlige mennesker med vanlige rettigheter.

Utstillingen kan du blant annet se på nettsiden vår:

Se fotoutstillingen her.

Fotograf Knut Egil Wang har tatt alle bildene, som viser funksjonshemmede i gjenkjennelige hverdagssituasjoner. Bildene danner grunnlag for budskapet vårt om at vi har like interesser og aktiviteter og dermed lik rett til å delta i samfunnet vårt.

Budskapet gjør vi nærmere rede for på en egen nettside.

Les mer om hva vi mener med «Deltakelse for alle».

Vi kommer til å legge ut mye om dette på Facebook og Instagram. Hvis flest mulig bidrar med å dele postene våre, blir budskapet kjent også for folk som ikke har så mye med Norges Handikapforbund å gjøre og som trenger å vite mer om hva vi funksjonshemmede i Norge kjemper for!

 

Utstilling i Oslo og i Molde

Knut Egil Wangs bilder kan du også se utstilt på vanlig måte. På Oppsal senter i Oslo står utstillingen denne uka. Der er det et åpningsarrangement onsdag klokka 11.

I Molde vises utstillingen på Molde bibliotek fra i dag til over nyttår, med offisiell åpning fredag klokka 15. Les om utstillingen på Facebook-siden til Molde bibliotek.

 

Fagseminaret «På høyt tid med deltakelse»

Onsdag klokka 11 arrangerer vi fagseminar på Kulturhuset i Oslo. Seminaret streamer vi også direkte på Facebook. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery holder åpningsinnlegget, og du får høre om likestillingsutredningen «På høy tid», språkdebatt og samtale med fotografen bak «Deltakelse for alle».

Les om fagseminaret i Oslo.

 

Reis til Østfold 3. desember

I Sarpsborg skal det være samling med korkonsert og innlegg om å være ung funksjonshemmet 3. desember. Dette skjer i IOGT-huset i Pellygata klokka 14, og arrangører er NHF Sarpsborg, SAFO, Rådet for funksjonshemmede i Sarpsborg og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).