Flesland med skilt BERGEN

Torsdag 17. august åpnet nye Bergen lufthavn Flesland. Her ønskes reisende velkommen til en romslig og oversiktlig terminal, med et bredere utvalg av restauranter og butikker. Den spiltter nye flyterminalen vil kunne tilby alle passasjerer en betydelig forbedret reiseopplevelse.

På nye Flesland vil du som passasjer blant annet oppleve en solid kapasitetsøkning på flere viktige områder, som innsjekk, bagasjehåndtering og sikkerhetskontroll. Flyplassen går fra 22 000 til hele 85 000 kvadratmeter.

Terminalen er romslig og oversiktlig, og enkelt å orientere seg i. Det vil du merke allerede ved ankomst utenfor. Her er tilbringertjenestene fordelt på to nivåer, ett for avreisende passasjerer og ett for ankommende. Bybanen har egen stasjon i underetasjen. Det betyr at du ikke kan kjøre på autopilot når du skal ut og reise. Se link til Avinor sin nettside med det nye kjøremønster til avgang, ankomst og korttidsparkering. Bommene vil forsvinne, og registering av tid, betaling blir ved nummergjenkjenning på bilen. I avgangshallen er de viktigste funksjonene plassert slik at du beveger deg rett frem mot gate, etterhvert som du sjekker inn, leverer bagasje og går igjennom sikkerhetskontrollen. I sikkerhetskontrollen er det plass til 12 sluser. Inne i den nye piren er det 6 gater til innlandsfly. Skal du fly utenlands, ledes du inn i eksisterende terminal, som vil være oppgradert og tilpasset sin nye rolle.

Flesland

Det er kommet 6 nye HC-parkeringsplasser ved ankomst, og 12 i først etasje i det gamle parkeringshuset. OBS! Dette er ikke kommunal HC-parkering, derfor er betaling etter priser oppgitt på Avinor sin nettside.

For reisende se info fra FFO ogSAFO/NHF Nye Flesland – tilgjengelig for alle.pdf

Inngansparti Flesland